Over Ons

 

In juni opent onze nieuwe vestiging te Bolderberg. De befaamde De Kluis is nu Kokima De Kluis.
Meer info over Kokima De Kluis.

Kokima is opgericht door Philippe Van de Weerd als outdoor activiteiten aanbieder. De trend werd gezet met attracties op verplaatsing en later aangevuld met een eigen outdoor terrein in Bokrijk, genaamd Bokrijk Adventure. Later kwam er een tweede outdoor park in Neeroeteren als vestiging bij.

In september 2012 heeft Yannick Van de Weerd zijn IT activiteiten als Agile teamcoach omgeruild naar Kokima als mede-venoot.
Met twee doe je een stuk meer, want 1+1=3, en dat heeft Kokima de groei gegeven om van outdoor organisatie naar all-round teambuilding en feest organisatie te gaan.

Gesteund door meerdere gemotiveerde medewerkers kan Kokima blijven innoveren en groeien in het aanbieden van ongedwongen evenementen.

Wil je ons contacteren?
Graag, we kijken er naar uit!

Yannick Van de Weerd - yannick@kokima.be
Philippe Van de Weerd - philippe@kokima.be

Family Business

Kokima is één famillie en dat voel je meteen als jij bij ons aankomt.
Hier ben je Welkom met een hoofdletter, en dat geheel op z'n Limburgs. 

We komen er eerlijk voor uit, wij zijn geen fan van kantoren met gesloten deuren met daarachter belangrijke 'meneren' en mevrouwen'.
In onze Kokima familie speelt iedere medewerker zijn rol met plezier en staat er een team om er steeds opnieuw een geweldig toffe dag van te maken.
Verkoopspraatje? Wel kom langs en ontdek het zelf!

Met de Congolese paplepel ingegeven

De roots van Kokima moeten we zoeken in Congo.
In het Lingala – het meest gesproken dialect in Congo – betekent Kokima ‘ontsnappen uit de dagelijkse sleur’. Een knipoog van Philippe die er geboren werd. “Al méér dan 25 jaar proberen we dit ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Logo Kokima eventkasteel

Bedrijfsreportage in Bedrijvig Limburg

In Bedrijvig Limburg van Voka verscheen een artikel over Kokima en hoe wij ons enthousiasme brengen naar klanten en medewerkers.

Download jouw kopie via deze link.

Geschiedenis Kokima eventkasteel

In oude kronieken wordt de moerasburcht van de heren van Guygoven al in de 13de eeuw vermeld. François-Théodore de Blanckart en zijn echtgenote Marie de Cortenbach lieten de vervallen waterburcht in de eerste helft van de 17de eeuw ombouwen tot een residencieel kasteel. De voorgevel van 1619 is deels in Maaslandse renaisancestijl. Het classicistische poortgebouw heeft een 18e- eeuwse toren. Het hoofdgebouw op het binnenplein is overwegend 17e- eeuws. De rechterzijvleugel is van 1631. De linkerzijvleugel is 17e- eeuwse Maaslandse renaissance, met 18e- eeuwse deuromlijstingen.

Het kasteel was vervallen tot een ruïne tot de familie Baillien het gebouw recent met passie en overgave volledig restaureerde tot een schitterend gebouw.

Met dank aan Dr. Pierre Diriken voor het opzoekwerk.