Contacteer ons

In het glooiend landschap van Kortessem domineert een schitterend kasteel het 7 ha groot evenementendomein, het Kokima eventkasteel.
Deze unieke locatie van rust, natuur en cultuur is uitermate geschikt voor teambuilding activiteiten, meetcentives en family days maar uiteraard ook als romantische trouwlocatie en voor babyborrels.

Achter het kasteel met verschillende zalen geschikt voor feesten, evenementen en meetings ligt een polyvalente evenemententent van 450 m².

Geschiedenis

In oude kronieken wordt de moerasburcht van de heren van Guygoven al in de 13de eeuw vermeld. François-Théodore de Blanckart en zijn echtgenote Marie de Cortenbach lieten de vervallen waterburcht in de eerste helft van de 17de eeuw ombouwen tot een residencieel kasteel. De voorgevel van 1619 is deels in Maaslandse renaisancestijl. Het classicistische poortgebouw heeft een 18e- eeuwse toren. Het hoofdgebouw op het binnenplein is overwegend 17e- eeuws. De rechterzijvleugel is van 1631. De linkerzijvleugel is 17e- eeuwse Maaslandse renaissance, met 18e- eeuwse deuromlijstingen.

Het kasteel was vervallen tot een ruïne tot de familie Baillien het gebouw recent met passie en overgave volledig restaureerde tot een schitterend gebouw.

Met dank aan Dr. Pierre Diriken voor het opzoekwerk.

Graag meer informatie?

Per mail
Algemeen, bedrijfsevenementen en vrijgezellen uitstappen: info@kokima.be of onderstaand formulier
Trouwfeesten: yannick@kokima.be of (bij voorkeur) via een aangepast formulier.

Telefonisch
Omdat we geregeld voor een groep staan of een evenement begeleiden zijn we soms iets moeilijker telefonisch te bereiken. Daarom communiceren wij het makkelijkst via e-mail.
Vaste lijn 011 369 845
GSM Philippe 0495 73 17 93
GSM Yannick 0496 48 80 48

KOKIMA eventkasteel
Kasteelstraat 16
B-3723 Kortessem
BE 0863.243.085

Slechts 5 minuten rijden vanaf de afrit

Datum
:
Opzet
Concepten en locatie
Samenstelling groep
Contactgegegevens
Totaal budget voor de hele groep. Dit helpt ons om een gericht voorstel te maken dat in lijn van de budgettaire verwachtingen zit.